نتایج جستجو

جنگل حرا

جنگل حرا در ناحیه ساحلی خلیج گواتر در نزدیکی محلی که رودخانه باهوکلات به دریای عمان می‌ریزد قرار دارد. حرا درختچه‌ای است که در مرداب‌های نواحی گرم در کرانه‌های عربستان، مصر و جنوب ایران می‌روید. در جنگل‌های حرا گل‌ها شبیه گل‌های شاه‌پسند و میوه‌ به شکل کپسول تخم مرغی است که درون آن یک دانه وجود دارد و با دو شکاف بازمی‌شود. حرا گونه‏‌ای آفتاب‌پسند است که بستگی به شرایط زیستی به بلندی پنج تا ۱۰ متر می‏‌رسد، ریشه در این گونه، سطحی و مشتمل بر یک ریشه عمودی کوتاه و تعداد زیادی ریشه جانبی مورب است. حرا دارای ریشه‎‏های هوایی به نام ریشه‏‎های تنفسی است، در سطح این ریشه‏‎ها عدسک‎های فراوانی وجود دارد که کار تنفس و تبادلات گازی گیاه را میسر می‏‌سازد.

روستای درک

روستای درک یکی از زیباترین و بکرترین سواحل ایران است که در استان سیستان و بلوچستان قرار دارد. روستای درک دارای وسعت ۵۲ هکتار است و به دلیل برخورداری از سواحل ماسه‌ای بدون سنگ در کنار صحرا، کوه، جنگل و نخلستان جذابیت خاصی به این منطقه داده است و دارای منظره کم نظیری می باشد.

تالاب صورتی

در ۱۵ کیلومتری چابهار در مسیر جادهٔ ساحلی به سمت گواتر قرار دارد. رنگ این تالاب صورتی است و دلیل این پدیده وجود پلانکتون‌ها و باکتری‌هایی در این تالاب است.

آب دریاچه بسیار شور است به حدی که از آن سنگ نمک جمع‌آوری می‌شود.

زنان بومی در محل دریاچه بازار کوچکی برای فروش دست‌ساخته‌هایشان شامل: زیورآلات صدفی و سوزن‌دوزی راه انداخته‌اند.

پوشش گیاهی تالاب را درخت گز تشکیل داده است و پرندگانی مثل: عقاب دشتی، فلامینگو، حواصیل، تیهو و مرغ جیرفتی در اینجا مشاهده می‌شود.

اسکله تیس

اسکله تیس در داخل محوطه و اراضی منطقه آزاد در ۱۰ کیلومتری شرق چابهار قرار دارد، تماشای کشتی‌ها و قایق‌های صیادی و صیادان و صید انواع ماهی‌ها و شاه میگو که از محصولات دریایی هستند، دیدنی است.

کوه های مریخی

در ۴۰ تا ۵۰ کیلومتری چابهار به سمت گواتر در سمت چپ جاده و روبه‌دریا قرارگرفته‌اند، این کوه‌ها مینیاتوری یا مریخی گفته می‌شوند.

فاقد پوشش گیاهی با اشکال نامأنوس تداعی‌کننده مناظری از کوه‌های فرازمینی هستند. با شیارها و تراش‌های زیبایی که انگار نقاش ماهری اینجا را به تصویر کشیده است، و یکی از بهترین مکان‌ها برای رصد ستارگان است.

وجود کوه‌ها در یک‌سوی جادهٔ ساحلی و اقیانوس در روبرو باعث شده ما در یک قاب چندین زیبایی عظیم را ببینیم.

ساحل صخره‌ای چابهار

ساحل صخره‌ای چابهار یا دریا بزرگ، به یکی از تفرجگاه‌های مردم چابهار تبدیل شده است. موج‌های سهمگین بعد از برخورد با صخره‌های کنار ساحل چندین متر به هوا پرتاب می‌شوند که جلوه‌ی بی‌نظیری به این ساحل می‌دهند. ارتفاع این امواج به ۱۵ متر می‌رسد و در فصل مرداد و مصادف با وزش بادهای موسمی است.

درخت کهنسال انجیر معابد ، مکرزن

این درخت در مسیر جادهٔ ساحلی قرار دارد.

درختی با ریشه‌هایی هوایی و بیرون از خاک است و شاخه‌ها بجای بالا رفتن به داخل خاک برمی‌گردند، درخت میوهٔ انجیر قرمز کوچکی دارد، در گویش محلی درخت انجیر یا مکرزن معروف است، آن را درختی مقدس می‌دانند و داستان‌هایی افسانه‌ای به آن منسوب شده است، این درخت بیش از صدسال قدمت دارد.

سواحل مکران (مکوران)

مَکران، مُکران یا مکوران از نظر تاریخی سرزمینی ساحلی در جنوب شرقی ایران بلوچستان و جنوب غربی پاکستان به حساب می‌آید که در طول دریای عمان گسترده شده است. این ساحل علاوه بر زیبایی‌ها و جاذبه‌های گردشگری بسیاری که دارا است و افراد بسیاری را به سمت خود می‌کشاند، از نظر جغرافیایی و موقعیت استراتژیکی از موقعیت منحصر به فردی برخوردار است. پیشینه ساحل مکران و منطقه آن به گونه‌ای است که حتی در کتاب تاریخی «هرودوت» (Herodotus)، مورخ یونانی قرن پنجم میلادی نیز یاد شده است و گفته می‌شود که یکی از استان (ساتراپ)های ایران قلمداد می‌شده است. حتی در نسخه‌های تاریخی عربی نیز از این ساحل با نام سواحل دریای مکران یاد شده است و از آنجا که تاریخ این مکان، پیشینه طولانی و غنی دارد، نمی‌توان به طور قطعی درباره ریشه نام آن نظر داد، اما دیدگاه‌ها و نظرهای مختلفی در این زمینه وجود دارد؛ از جمله این که آن را یکی از کلمات زبان سومری و بابلی می‌دانند که هم‌ریشه مگان و به معنی کرانه مگا است؛ برخی کلمه مگا را هم‌معنی قایقران ترجمه می‌کنند.

چشمه گل افشان بندر تنگ

در ۹۵ کیلومتری شهر کنارک، در دشت وسیع کهیر، نرسیده به روستای تنگ واقع‌شده که ازنظر علم زمین‌شناسی پدیده‌ای طبیعی و بسیار نادر است.

در بالاترین نقطه کوه با ارتفاع ۶۰ متر چشمه‌ای هست که هرچند دقیقه یک‌بار باحالت حبابی شکل با جوشش گل گرمی از خود خارج می‌کند، ازنظر مردم این چشمه با دریا ارتباط مستقیم دارد و کاربرد این گل را برای بیماری‌های پوستی، مفصلی مناسب می‌دانند، ضمن اینکه این گل برای سفالگری بکار می‌آید بهترین فصل دیدن این جاذبه پاییز تا بهار است.

بندر گواتر

خلیج گواتر در ۹۰ کیلومتری شهر چابهار در امتداد دریای عمان و اقیانوس هند و دقیقاً هم‌مرز با شهر گوادر پاکستان قرارگرفته است و پوشش زیادی از خلیج را جنگل‌های حرا دربرگرفته است. خالی از لطف است به چابهار سفر کنید و زیبایی‌های گواتر را نبینید. با ورود به خلیج و بعد از گذشت از هنگ مرزی صیادان برای دعوت به قایق‌سواری در جنگل‌های حرا به استقبالتان می‌آیند.

بهترین زمان گشت‌وگذار در جنگل‌ها تا قبل از ظهر است، بعدازآن آب پایین رفته و گل‌ولای سختی نمایان می‌شود، ساحل بسیار زیبایی که صیادان ماهی را صید کرده، پرندگانی که هرکدام به سویی پرواز می‌کنند اینجا را به زیباترین خاطره سفرتان تبدیل می‌کند. در کنار آب نیز پرنده‌های مهاجر فصلی را می‌بینیم مثل: فلامینگو، پلیکان، سواحل ....

هم‌زمان با گشت‌وگذار در جنگل‌ها به دوردست برای دیدن دلفین‌ها می‌رویم، دلفین‌هایی که آرام اطراف در حال گشت‌وگذار هستند.

نتیجه جستجو



تمامی حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ است